fredag 26 juni 2009

Sigrid 9 månader!


Igår fyllde lilla Siggan hela 9 månader! Hon är inte så liten längre...

Hon kryper nu i kanonfart o följer efter en från rum till rum när vi är hemma. Men är hon trött o inte orkar krypa efter blir hon jätteledsen eftersom det är SÅÅÅ hemskt när mamma eller pappa försvinner utom synhåll. Lite separationångest tror jag...

Här är lillgumman förkyld o har lånat lite lock o bunkar av mamma att leka med! =)


Sedan några veckor ställer hon sig upp mot soffbordet o allt annat som är i lagom höjd. När det är dags att sova ska hon helst också stå, men då är det ju väldigt svårt att somna, så då blir hon så klart ledsen... Så nu har vi gått över till att hon får somna i vår famn ett tag, tills "stå-reflexen" lagt sig lite. Hon ställer sig till och med upp i sömnen, men oftast bara på knä, och då är det bara att lägga ner henne så somnar hon om/sover hon vidare! =)



Förra veckan var vi till BVC och pratade lite om Sigrids tummar som hon suger på tills hon får sprickor! Ser inte alls bra ut i perioder, men det är bara att smörja, smörja, smörja många gånger per dag så de håller sig mjuka! Som tur är verkar hon själv inte besvärad av sprickorna, bara av att mamma alltid är där o ska smörja jämt! =) När vi var på BVC passade vi på att mäta & väga lilltösen. Nya vikten är nu 7890gram och hon är 71cm lång, alltså +700gram & 5,5cm på 3 månader! En liten långsmal tjej!

Imorgon åker vi upp till Övik och ska umgås med mamma & pappa och brorsans famlj i en vecka. Ska bli SÅ mysigt tycker jag. Hoppas hinna umgås med lite vänner också så klart, men en vecka går fort, o ännu fortare när många av dom jobbar på vardagarna... Halva veckan bor vi ute i brorsans familjs sommarstuga, där känner man verkligen att man har semester med havet in på knuten! Härligt!
Nu är det nog bäst jag börjar packa om vi ska komma iväg nån gång! =)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar